- מאי 10, 2022
- by '''שף מאור נתן'''
- 0 לייק
- 0 / 5
- Cuisine: צרפתי
- Difficulty: Easy
-
זמן הכנה10
-
זמן בישולשעה אחת
-
צפיות2,306
מתכון לירקות מירפואה ושיטות לשימוש בהם
ירקות מירפואה (בצרפתית: Mirepoix) הם תערובת של ירקות ספציפיים המשמשים לתיבול ולהעשרת טעמים במטבח הצרפתי בעיקר אך גם במטבחים נוספים.
ירקות המירפואה מורכבים מסלרי, בצל, כרישה, גזר ושום. שיטת הבישול הנהוגה בהכנת ירקות מירפואה היא חיתוך גס של הירקות, אידוי בשמן/שומן ושילוב הירקות עם התבשיל, מרק, רוטב וכדומה.
יש משהו בשילוב של הירקות הספציפיים האלו שבאמת מעשיר את הטעמים של התבשילים, אך כדי שזה יקרה יש לבשל את ירקות המירפואה לפחות כשעה אחת בתוך התבשיל עד למיצוי הטעמים של הירקות והעברתם לתבשיל.
המהדרין יוסיפו גם תערובת עשבי תיבול ייחודית הנקראת בוקה גרני.
Ingredients
מצרכים לירקות מירפואה
ציוד מטבח למתכון
Directions
את הכנת ירקות המירפואה ניתן להכין מראש ולפניי הבישול המיועד של הרוטב/מרק/תבשיל המתוכנן, ובעת הצורך פשוט להוסיף את הירקות לפי הכמות הרשומה במתכון.
לקלוף את הירקות ולשטוף אותם היטב
לחתוך את הירקות גס (כ-ס"מ) ולהניח בקופסת אכסון במקרר עד לשימוש
Conclusion
פשוט לחתוך גס את כל המרכיבים ולאכסן בקירור עד לשימוש.
'''שף מאור נתן'''
שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.
אולי גם תאהב
מתכון ירקות מירפואה
Ingredients
מצרכים לירקות מירפואה
ציוד מטבח למתכון
Follow The Directions
את הכנת ירקות המירפואה ניתן להכין מראש ולפניי הבישול המיועד של הרוטב/מרק/תבשיל המתוכנן, ובעת הצורך פשוט להוסיף את הירקות לפי הכמות הרשומה במתכון.
לקלוף את הירקות ולשטוף אותם היטב
לחתוך את הירקות גס (כ-ס"מ) ולהניח בקופסת אכסון במקרר עד לשימוש
Leave a Review